vineri, 8 noiembrie 2019

PLACHIE DE CRAP


Ingrediente:

1 kg crap,
400 g ceapă,
4 - 5 căței de usturoi,
100 ml untdelemn,
250 ml suc de roșii,
1 ramură de cimbru
sau 1 lingură de cimbru uscat,
1 vârf de linguriță piper măcinat,
sare după gust,
100 ml vin,
zeama de la 1/2 de lămâie.


Mod de preparare:

Crapul se pregătește după metoda cunoscută și, la sfârșit, se taie de-a lungul șirei spinării, apoi în bucăți de 3 - 4 cm lățime.


Într-o cratiță, ceapa, tăiată în felii subțiri, se călește timp de aproximativ 10 minute, împreună cu o linguriță de sare și un vârf de linguriță de piper (sau mai mult) în tot untdelemnul, la foc mic, până când devine sticloasă, fără să se îngălbenească. 


Se adaugă sucul de roșii, vinul, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. 


Se toarnă compoziția într-o tavă pentru cuptor și se pun bucățile de pește deasupra. 


Se dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc mijlociu, adăugând câte puțină apă dacă lichidul scade prea mult, ca să nu se ardă ceapa. Apoi se scoate tava, se întoarce peștele pe cealaltă parte și se pune din nou la cuptor pentru încă 15 - 20 de minute. 



Când este gata, ceapa trebuie să fie ca un sos gros, fără prea multă zeamă. 

Se potrivește gustul de sare și zeamă de lămâie. Se lasă să se odihnească 5 - 10 minute, apoi se transferă într-un vas curat. 


Se servește după ce s-a răcit complet.

Poftă bună !

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT