vineri, 16 noiembrie 2018

SUPĂ DE MAZĂRE


Ingrediente:

500 g mazăre proaspătă (sau congelată),
1-2 morcovi (depinde de mărime),
50 g unt,
500 ml lapte dulce,
1 mână de mărar verde,
2 lingurițe sare,
1 linguriță zahăr,
1/2 linguriță piper măcinat,
4 linguri de făină,
1 gălbenuș,
frunze verzi de usturoi (opțional),
frunze de pătrunjel verde.



Mod de preparare:

Morcovii se curăță, se spală și se taie bastonașe. Mazărea  se pune la fiert în 1,5 litri de apă cu sare, împreună cu morcovii, pentru aproximativ 15 minute.



Separat se face un rântaș din unt și făină, peste care se toarnă treptat laptele dulce, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloașe și să nu se ardă. Se lasă rântașul să fiarbă la foc mic circa 10 minute, până se îngroașă și nu mai are miros de făină. 



După aceasta, se strecoară mazărea și morcovii, dar fără să se arunce apa în care au fiert, pentru că va fi folosită în continuare, și se adaugă legumele peste rântaș. Se asezonează cu sare și zahăr. Se lasă să fiarbă 10 minute împreună, pentru ca legumele să se pătrundă, apoi se adăugă frunzele de usturoi verde și mărar verde tăiate mărunt. 



Se toarnă treptat apa în care au fiert legumele, amestecând încontinuu. Se lasă să mai dea câteva clocote împreună și se ia vasul de pe foc. Se asezonează cu sare și piper, după gust. 



Când supa e gata, se drege cu un gălbenuș de ou amestecat cu 2 linguri de apă rece, la care se adaugă câte puțin din zeama supei, apoi se toarnă peste compoziția din oală și se amestecă pentru omogenizare. La sfârșit, punem pătrunjelul verde tocat mărunt, acoperim cu capac și lăsăm să stea 5-10 minute ca să se îmbine aromele. 

Se servește fierbinte.




Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2018 MAX'S CONCEPT