luni, 23 decembrie 2019

MIDII MARINARA


Ingrediente:

1 kg midii,
1 ceapă medie,
2 căței de  usturoi,
3 cm ghimbir,
fulgi de ardei iute,
piper măcinat,
5 linguri sos de soia,
2 linguri sos mirin,
2 linguri ulei de măsline,
1 linguriță pudră de coriandru,
1/2 linguriță sare sau după gust.

Mod de preparare:

Se spală bine midiile și li se înlătură ”barba”. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se curăță cățeii de usturoi și li se scoate germenele. Se toacă fin. Se curăță ceapa și se taie mărunt. Ghimbirul se dă pe răzătoare. 


Se pune la călit, în cele 2 linguri de ulei, ceapa. Se lasă pe foc circa 3 minute, până se înmoaie bine și devine sticloasă.
Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se lasă în continuare pe foc, circa 2 minute, având grijă să nu se ardă, pentru că usturoiul va deveni amar. Se presară condimentele: sare, piper măcinat și fulgi de ardei iute. 


Se adaugă midiile, se amestecă și se acoperă totul cu un capac. Se lasă să se deschidă timp de 3 - 5 minute. 


Midiile care nu se deschid, se aruncă.

Separat, se face un amestec din: sosul de soia, mirinul și  pudra de coriandru. Cine dorește, poate adăuga și o lingură de pătrunjel verde tocat.
Când toate midiile s-au deschis, se toarnă amestecul peste ele. Se amestecă, se închide focul și se mai lasă sub capac 1 minut. Se servesc imediat, simple sau alături de măsline, sos de pesto, ș.a. la alegere.


Poftă bună!

Max's concept.
© Copyright 2019 MAX'S CONCEPT