vineri, 9 februarie 2018

SOS DE ROŞII



Ingrediente:

2 linguri pastă de roşii,
50 g unt sau 50 ml ulei,
1 linguriţă zahăr,
puţin cimbru,
1 frunză de dafin,
1 linguriţă pătrunjel verde tocat mărunt,
piper, 
sare.


Mod de preparare:

Din 5 - 6 roşii bine coapte, fierte şi trecute prin sită, se obţine o pastă de roşii, dar pasta se poate cumpăra şi din comerţ.

Pasta de roşii se subţiază cu puţină apă. Se adaugă zahărul, cimbrul (poate fi şi crenguţă), frunza de dafin, se sărează, se adăuga și alte condimente din plante dorite, după gust, şi se pune la fiert cu vasul acoperit. 

Plante uscate pentru pizza


După ce sosul a fiert, se adaugă untul sau uleiul, se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc. Se scoate crenguţa de cimbru şi dafinul şi se adaugă pătrunjel verde. Se poate adăuga și piper măcinat dar la sfârșit, când e gata.

Se serveşte fierbinte alături de diferite preparate.



Poftă bună !