duminică, 3 decembrie 2017

MOZARELLA ÎN CRUSTĂ


Ingrediente:

8 felii de pâine feliată (subţire),
4 felii de mozarella de 1 cm grosime,
2 ouă,
sare,
piper,
300 ml ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Feliile de pâine se decupează în forme pătrate de 5 cm pe o latură şi li se îndepărtează coaja.

Feliile de mozarella se taie după aceeaşi dimensiune.
Între două felii de pâine se pune o felie de mozarella şi se presează pe ambele părţi ca să se lipească bine.





Ouăle se bat bine, adăugându-se sare şi piper măcinat după gust.



Se pun feliile de pâine cu mozarella în ouăle bătute să stea aproximativ 1 minut, timp în care le întoarcem pe ambele părţi. Între timp se pune uleiul la încins.



Se prăjesc bucăţile de pâine cu mozarella, câte 1 minut pe fiecare parte, se scot cu o spumieră având grijă să se scurgă bine uleiul şi se acoperă ca să stea fierbinţi până la servire. Atenţie la foc totuşi, ca să nu se ardă la suprafaţă şi să rămână nefăcute la mijloc. Aşa că, după ce le punem în ulei fierbinte, reducem puţin focul, iar spre sfârşit, îl mărim din nou.



La servire se mai pot presăra cu parmezan ras dacă le vrem sărate. Se pot servi sărate, cu hrean ras alături sau murături, dar şi dulci, sub formă de frigănele, cu sos de coacăze negre adăugat. Se servesc întotdeauna calde sau chiar fierbinţi, iar dacă s-au răcit, trebuie reîncălzite la microunde.


Sosul de coacăze negre poate fi găsit aici:
SOS DE COACĂZE NEGRE



Poftă bună!

Niciun comentariu: