sâmbătă, 2 decembrie 2017

BROCCOLI LA ABURI CU SEMINŢE DE PIN


Ingrediente:

4-5 linguri de seminţe de pin,
500 g broccoli,
2 linguri de unt nesărat, topit
(putem înlocui cu ulei de măsline),
1 linguriţă rasă de sare sau după gust.

Mod de preparare:

Într-un vas pentru fiert la aburi punem conţinutul unei pungi de broccoli congelat, fără a-l decongela înainte şi îl lăsăm să se fiaRbă până vedem că s-a înmuiat cât trebuie (aproximativ 10 minute).





Într-o tigaie uscată, punem seminţele de pin şi le rumenim, amestecând constant, până devin uşor maronii, cam 1-2 minute, având grijă să nu se ardă. Ele se rumenesc şi dacă ţinem tigaia puţin deasupra flăcării şi nu direct pe flacără. 







Le transferăm imediat pe o farfurie curată şi le punem în aşteptare.

Transferăm broccoli pe farfuria de servit, îl stropim cu untul topit separat, care trebuie să fie fierbinte,adăugăm sare şi îl presărăm la final cu seminţele de pin rumenite.





Se serveşte simplu cu felii de pâine prăjită alături, frecate cu un căţel de usturoi secţionat. La servire, putem presăra şi puţin piper proaspăt măcinat.




Poftă bună !