duminică, 30 aprilie 2017

SALATĂ VEGETARIANĂ CU BABY SPANAC ŞI PORTOCALE



Ingrediente:



1 cutie de baby spanac;

3 portocale;

10 bucăţi miez de nucă

2 ouă;

1 linguriţă sare;

2 linguri apă minerală;

250 g paste sub formă de fundiţe;

1 lingură parmezan;

25 g unt;

1 lingură de muştar;

1 vârf de cuţit praf de chilli;

1 linguriţă granule de usturoi;

3 linguri ulei.



Mod de preparare:

Miezurile de nucă se pun în apă caldă pentru a le putea ulterior înlătura pieliţele.


Spălăm spanacul sub un jet de apă şi îl scurgem. Îl tăiem în 2 şi îl punem în bolul final în care vom prepara salata.


Fierbem ouăle tari (7 minute) şi le decojim, apoi le tăiem cu instrumentul special pentru a ieşi felii fine. Le punem peste spanac, la fel ca şi miezurile de nucă.











Punem pastele la fiert în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Se fierb aproximativ 12 minute sau conform instrucţiunilor de pe pachet. Când sunt gata le lăsăm 5 minute cu capacul pus, apoi le strecurăm şi le trecem sub un jel de apă rece. După ce s-au scurs, le punem înapoi în oala în care au fiert şi în care am încălzit untul, adăugăm sarea necesară (1/2 linguriţă cel mult), apoi după ce se pătrund puţin le presărăm cu parmezan, stingem focul şi le lăsăm 10 minute cu capacul acoperit. Apoi le descoperim şi le lăsăm să se răcească.


Decojim o portocală şi tăiem fiecare pesculeţ în 2-3 bucăţi, apoi le punem în bolul cu salată. Stoarcem zeama de la celelalte 2 portocale.






Preparăm sosul astfel:

Într-un bol, punem muştarul, apoi turnăm uleiul în timp ce amestecăm cu o lingură de lemn. Treptat, adăugăm zeama de la portocale, sarea, paraful de chilli, granulele de usturoi şi la sfârşit apa minerală.





Punem pastele în bolul cu salata, turnăm sosul de la un capăt la altul şi amestecăm uşor, de jos în sus, ca să se distribuie toate uniform.



O acoperim şi o punem la frigider pentru 10 minute, apoi o distribuim pe farfurii sau boluri de servit.


Se serveşte simplă, eventual cu felii de pâine prăjită.
La servire, putem adăuga şi câteva măsline. După cum se vede, eu am avut din acelea mamut.



Notă: această salată e foarte bună şi fără ouă, dar e mai puţin consistentă.



Poftă mare !