miercuri, 26 aprilie 2017

CREMĂ DE BANANE



Ingrediente:

3- 4 banane bine coapte;
2 pere pergamute, coapte;
3 gălbenuşuri de ou;
1 vârf de linguriţă de sare;
100 g zahăr tos;
1 plic zahăr vanilat;
3 linguri lapte dulce;
1 lingură de făină cu vârf;
frişcă pentru decor.




Mod de preparare:

Spălăm ingredientele.

Curăţăm bananele şi perele de coajă, iar la pere avem grijă să îndepărtăm codiţele şi mijlocul tare cu seminţe. Le tăiem în felii subţiri, apoi le zdrobim cu furculiţa sau zdrobitorul manual, dar putem să le şi mixăm cu mixerul vertical dacă vrem să iasă o cremă mai fină, omogenă.





Punem gălbenuşurile într-o cratiţă, le frecăm cu sarea, apoi adăugăm zahărul tos, zahărul vanilat şi trei linguri de lapte şi le frecăm în continuare până devin fluide, adăugăm făina cernută şi omogenizăm. Punem şodoul la bain-marie ca să se îngroaşe, amestecând mereu să nu se prindă pe fundul vasului.




Răsturnăm şodoul într-un bol de porţelan umezit cu apă rece, apoi îl amestecăm până la răcire completă. Adăugăm, pe rând, câte o lingură din crema de fructe şi amestecăm bine. La sfârşit, distribuim în pahare sau compotiere şi le punem la frigider pentru cel puţin 3- 4 ore.



Le decorăm cu frişcă şi le putem servi.








Poftă bună !