sâmbătă, 12 noiembrie 2016

DOVLECEI PANE CU MOZARELLAIngrediente:

4 ouă, 
sare, 
3 dovlecei medii, 
200 g faină albă, 
100 g pesmet, 
2 linguriţe granule de usturoi, 
1 vârf de cutit piper alb, 
ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa).

Tăiem dovleceii pe lungime, în felii de 1-2 cm grosime şi 6 cm lungime. Dacă la mijloc au sâmburi prea mari, îndepărtăm acea porţiune, dar sâmburii mici pot să rămână.
Presărăm fiecare felie cu puţină sare şi le punem pe toate într-un vas cu strecurător ca să stea până îşi lasă apa (aproximativ 1 oră). Pregătim 3 vase pentru pane şi o farfurie întinsă. 

În prima farfurie punem făină albă, în a doua (de preferat un castron) batem ouăle bine cu puţină sare, adăugăm granulele de usturoi, piperul alb şi eventual puţin mărar uscat, iar în a treia punem pesmetul. Trecem, pe rând, fiecare felie de dovlecel prin făină, apoi ou si la sfârşit pesmet şi le aşezăm frumos pe farfuria curată, în ordine, chiar suprapuse.

Cand am terminat, punem uleiul la încins (să fie de 2 degete în cratiţă). Prăjim feliile de dovlecel la foc mediu, aşezate în cratiţa cu ulei atâtea câte încap, fără să se suprapună, şi le întoarcem pe ambele părţi, până se auresc şi se închid puţin la culoare fără să se ardă, să se înnegrească, apoi le scoatem cu o paletă într-un vas cu strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.

După fiecare tranşă, înainte să o scoatem pe următoarea, mutăm feliile într-un vas termorezistent, de tip yena, astfel ca să nu se terciuiască în strecuratoare dacă sunt prea multe până sunt fierbinţi. Dacă dorim, putem pune puţin parmezan sau caşcaval ras, sau mozarella rasă pe fiecare felie, atunci când o aşezăm în vasul final şi punem imediat capacul pentru ca brânza să se topească la căldura degajată.Se servesc calde, simple, dar putem adăuga la servire, pe feliile de dovlecel, şi puţină smântână sau iaurt cremos sau mujdei de usturoi pregătit separat.


Vedeți aici rețeta de mujdei de usturoi:
MUJDEI DE USTUROI


Poftă bună !

Niciun comentariu: