duminică, 13 noiembrie 2016

CIORBĂ DE MERE ŞI CEAPĂ


Ingrediente:

3 cepe,
3 morcovi,
3 mere,
o ceşcuţă de orez,
tarhon verde,
cimbru verde,
2 linguriţe de sare,
1 lingură de zahăr,
1-2 litri suc de roşii, 
1 cutie roşii decojite, în bulion,
1 lingură ulei de floarea soarelui,
4-5 frunze de busuioc verde,
1 linguriţă sare de lamâie,
2 litri de apă curată.

Notă: Această ciorbă a fost recomandată de Societatea americană pentru combaterea cancerului datorită combinaţiei dintre mere şi ceapă, demonstrată ca fiind un adevărat panaceu pentru această boală.

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă legumele şi merele. Tăiem merele felii şi le punem într-un bol, presărate cu puţină sare de lămâie.

Spălăm orezul şi îl lăsăm în apă la înmuiat, până îl vom adăuga la preparat.

Punem uleiul în oala de supă, adăugăm ceapa solzişori şi o sotăm până devine aurie, apoi stingem cu apă caldă. Dacă o vrem doar înăbuşită, peste ceapa cu ulei adăugăm puţină apă.

Adăugăm morcovii tăiaţi felii mici sau daţi prin răzătoare şi lăsăm să fiarbă aproximativ 20 de minute. Adăugăm apoi merele, orezul, sucul de roşii, roşiile, bulionul diluat, sarea, zahărul, tarhonul şi cimbrul şi lăsăm să fiarbă la un loc circa 20-30 de minute, la foc mediu. Adăugăm la sfârşit busuiocul proaspăt, tocat.

O putem servi simplă sau putem adăuga o lingura de smântână dulce în bol, la servire. Eu o prefer simplă.


Poftă bună !